Proefboringen naar aardwarmte in Ede

Foto: Veldhuizen Energie

Ministerie van Economische Zaken verleent opsporingsvergunning voor aardwarmte in Ede

EDE – MPD Groene Energie heeft een opsporingsvergunning gekregen van het Ministerie van Economische zaken. De locaties van deze proefboringen worden in samenspraak met de gemeente bepaald. MPD Groene Energie heeft een aantal dochterbedrijven opgericht om lokaal de energietransitie in de gemeentes te versnellen.

Het Warmtebedrijf Ede kreeg na een traject van bijna twee jaar de opsporingsvergunning om op 40 km2 op drie locaties proefboringen naar aardwarmte te verrichten. Uit verschillende vooronderzoeken bleek dat er aardwarmtebronnen onder Ede liggen. Als de boringen een goed resultaat hebben, komt dat ten goede aan het Slim Groen Warmtenet.

Slim Groen Warmtenet

De ontwikkeling van het Slim Groen Warmtenet in de afgelopen jaren maakt het mogelijk om innovaties als aardwarmte te gaan benutten. Nu het warmtenet een groot aantal afnemers heeft en een gesloten warmterotonde vormt, is het mogelijk om warmtebronnen zoals aardwarmte makkelijk aan- en los te koppelen. Er wordt nooit méér warmte gewonnen dan dat er nodig is. Zo vindt er een efficiënte en vraag gestuurde warmtelevering plaats.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen