Man uit Veenendaal veroordeeld voor beschadigen auto’s in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Arnhem- De rechtbank in Arnhem veroordeelde een man van dertig uit Veenendaal tot een gevangenisstraf voor de duur van 311 dagen. Er hangt ook nog een straf van 54 dagen celstraf boven zijn hoofd bij herhaling binnen drie jaar. Hij maakte zich schuldig in 2019 aan het bekrassen van de meer dan veertig auto’s in Ede. De schade was groot aan de voertuigen.

Er waren nog meer strafbare feiten van de 30-jarige man om te behandelen door de rechter, aan bod kwamen wapenbezit in de vorm van een granaat, een poging tot doodslag op een persoon door met een auto op een persoon in te rijden.

De rechtbank oordeelde dat de man op 4 augustus 2019 een op een granaat lijkend voorwerp bezat. De poging tot doodslag kon niet bewezen worden en was door de rechter dan ook afgewezen. Er is bij de 30-jarige man uit Veenendaal dan ook sprake van dat de man een verwart persoon is, en rekende de rechtbank de man de strafbare feiten in mindere mate aan. De man moet zich laten begeleiden en behandelen.

Het voorarrest van de man bedroeg al 310 dagen en hij komt donderdag 11 juni weer op vrije voeten. Hij moet wel de schade aan de voertuigen betalen die hij veroorzaakt heeft.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen