Electrocar Bello gaat na Corona crisis weer rijden in Bennekom

Foto: VraagAnthea © Malkander

Ede – Na een gedwongen onderbreking van ruim drie maanden door de Corona crisis gaat de electrocar Bello weer rijden in Bennekom.

De coördinator van Malkander Katja Bensalem vertelt: “Het is onze bedoeling om dinsdag 30 juni 2020 weer van start te gaan.

Voorlopig rijden wij op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag.” In 2019 is Bello een nieuw leven ingeblazen. Het bleek namelijk dat mensen uit Bennekom kampten met een vervoersprobleem van deur tot deur, en er ook eenzaamheid was. Op initiatief van welzijnsorganisatie Malkander rijdt er nu een electrocar Bello genoemd wordt, naar het oude treintje. Bello wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs uit Bennekom. “De chauffeurs die weer gaan starten, geven aan het gemist te hebben. Zij zijn blij voor de klanten, omdat zij hierdoor weer gemakkelijker even erop uit kunnen om bijvoorbeeld boodschappen te doen”, aldus Bensalem. Alle informatie is na te lezen op https://www.malkander-ede.nl/ontmoeten/bello-in-bennekom.aspx.

 

Bello hanteert dezelfde regels als in het openbaar vervoer. Natuurlijk zijn er aanpassingen gedaan:

  • Het voertuig is nu voorzien van een plexiglas afscherming tussen passagier en de bestuurder.
  • Er wordt slechts 1 persoon meegenomen en die zit rechts achter de bestuurder.
  • Een echtpaar mag wel samen reizen.
  • De bestuurder brengt boodschappen niet meer naar binnen.

 

Zowel de vrijwillige chauffeur als de passagier dragen een mondkapje. Omdat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden helpen de chauffeurs niet met instappen. Bello wordt na elke rit goed schoongemaakt voor de volgende rit.

 

Het reserveren van Bello kan via 06 13002763 tussen 10.00u-13.00 uur. Een rit kost € 1, 25. De strippenkaart is uiteraard nog gewoon geldig. Nog geen strippenkaart? Die is verkrijgbaar bij De Broek-Akker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden