Meer ruimte voor de terrassen in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

De horeca in Nederland mag vanaf 1 juni 12.00 uur weer open. Met de zomer in het vooruitzicht hopen de ondernemers dat zeker de terrassen voor omzet zorgen. Maar met de richtlijnen van anderhalve meter afstand wordt het lastig om rendabel te zijn. Net als in veel andere steden is ook in Ede gezocht naar mogelijke oplossingen om de terrassen groter te kunnen maken.

Het college heeft daarom besloten om verruiming van de terrassen toe te staan van 1 juni tot en met 1 november. Dit geldt voor ondernemers die nu ook al een terrasvergunning hebben. Wel moeten ze zich houden aan een aantal spelregels. Ze moeten bijvoorbeeld een plattegrond indienen van het bestaande terras en het aantal m2 uitbreiding. De uitbreiding hoeft niet perse op eigen grond te zijn, het mag ook grond van de gemeente of een derde partij zijn. Mits daar natuurlijk overeenstemming over is.  Horecaondernemers die hun terras tijdelijk verruimen zijn de gemeente Ede geen extra huur verschuldigd.
Het aantal zitplaatsen na uitbreiding mag overigens niet meer worden dan bij het normale terras. En voor buitenbarren, overkappingen etcetera moet toestemming gevraagd worden aan de gemeente. Uiteraard moet de ondernemer voldoen aan alle wetgeving en richtlijnen van het RIVM.
Een aantal gemeentelijke pleinen kan (eerlijk) verdeeld worden tussen de horeca ondernemers. Het plan hiervoor maken de ondernemers zelf.

Burgemeester Verhulst: “Ik ben blij dat we op deze manier een klein steentje kunnen bijdragen aan de horeca in Ede. Ik snap dat het zuur is voor de ondernemers zonder terras, maar we kijken als bestuur ook naar waar we gemakkelijk en snel kunnen helpen. Met het groter maken van de terrassen en hopelijk een goede zomer is een aantal horecabedrijven al enorm geholpen.”

Normaal gesproken zou een voorstel als dit voorbesproken worden met alle ondernemers en de omwonenden.  Omwille van de snelheid was dat nu helaas niet mogelijk. Wel hebben de gebiedsmanagers namens de bewoners input geleverd. Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente hebben het voorstel gemaakt. Uiteraard wordt gemonitord of alles goed gaat en er niet teveel klachten uit de omgeving komen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden