MilanTheArtist schenkt Vilente St. Barbara Ede een uniek kunstwerk

Op donderdag 21 mei Hemelsvaartdag 2020 is er door MilanThe Artist een kunstzinnige verrassing aangeboden aan de bewoners van woonzorgcentrum Vilente St. Barbara in Ede.

Patrick Osterop, teamcoach Vilente: “Vorig jaar heeft MilanTheArtist een geweldig kunstwerk voor ons gemaakt voor het RTL 4-programma ‘Van Passie naar Droombaan’. Deze hangt in ons Grand Café. In deze tijden van Corona hebben wij een ‘quarantaine tuin’ gemaakt waar de bewoners fijn buiten kunnen zitten. Ik heb MilanTheArtist benadert of hij een originele bijdrage wilde leveren aan de inrichting van deze tuin. En dat wilde hij zeker!”

Hot en happening

MilanTheArtist is inmiddels geen onbekende meer in de kunstwereld. Sterker nog MilanTheArtist is hot en happening! Milan Noordhoek is een jonge kunstenaar, geboren in Ede, met een speciaal plekje in zijn hart voor ouderen. Hij is naast aanstormend kunsttalent ook MSc Geriatriefysiotherapeut voor ouderen.

Kunstwerk afgelopen jaar

Over het energieke en kleurrijke kunstwerk dat hij vorig jaar voor Vilente maakte, zei MilanTheArtist enthousiast: “Mensen staan centraal in mijn werk”.  “Dat past helemaal bij het gedachtengoed van Planetree waar wij binnen Vilente mee werken”, reageerde bestuurder Ton Poos. “Dit is een manier van denken en doen in de zorg waarbij het draait om de mens. Cliënten die zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen bij Vilente en medewerkers die bij ons een fijne werkplek vinden.” Dit is mooi terug te zien in het item in ’Van Passie naar Droombaan’, dat nog terug te bekijken is op RTL XL.

Positieve boost
Met deze actie willen de medewerkers van Vilente St. Barbara samen met MilanTheArtist de bewoners een hart onder de riemsteken. Ook belicht deze actie de kleinkunstenaars (zelfstandige kunstenaars), aangezien deze ook hard worden getroffen door de coronacrisis. “Zij vallen wat de steun van de overheid betreft tussen ‘de wal en het schip’. Het kunstwerk moet een positieve boost geven en een klein lichtpuntje bieden in deze voor vele ouderen moeilijke tijd”, aldus Annemarie Bonnes, manager van MilanTheArtist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen