DIERENBESCHERMING SLUIT HAAR SNUFFELMARKT IN EDE

Foto: Snuffelmarkt

De Dierenbescherming heeft na rijp beraad besloten te stoppen met de activiteit van de Snuffelmarkt en het pand waarin dit uitgevoerd wordt, af te stoten.

De Snuffelmarkt is een onderdeel van de Dierenbescherming die met de verkoop van allerlei goederen geld inzamelde voor Dierentehuis De Hof van Ede, een van onze dierenopvangcentra. Het pand waar de Snuffelmarkt in gevestigd is, dient gerenoveerd te worden om aan alle veiligheidseisen te voldoen. De daarmee gepaard gaande hoge renovatiekosten zijn niet te verantwoorden in relatie tot de feitelijke kerntaken (het redden, opvangen en beschermen) van de Dierenbescherming. De Snuffelmarkt is op dit moment al gesloten vanwege de coronacrisis en gaat daarna niet meer open.

Snuffelmarkt beheerder Ron van Veldhuizen: “Het is natuurlijk een grote teleurstelling, maar ik begrijp het besluit van de organisatie wel. De kosten voor een renovatie of het neerzetten van een nieuw pand zijn hoog en dan moet men een keuze maken. We kijken nu uit naar het te realiseren nieuwe pand voor De Hof van Ede waaraan wij met de verkoop van de gedoneerde spullen een aanzienlijke financiële bijdrage hebben kunnen leveren”.

Een begrip in Ede

De Snuffelmarkt opende in 1990 voor het eerst haar deuren. Doel was geld ophalen voor Dierentehuis De Hof van Ede door tweedehands spullen te verkopen. Van de opbrengst werden bijvoorbeeld dure, maar noodzakelijke operaties voor de dieren betaald. De kringloopwinkel was een begrip in Ede en omstreken en draaide uitsluitend op vrijwilligers. Elke vrijdag was de Snuffelmarkt geopend en waren klanten welkom om te rond te snuffelen tussen de gedoneerde spullen zoals  kleding, boeken, muziek, speelgoed, elektra, snuisterijen, sieraden en meubels.

Vrijwilligers en klanten bedankt

De Dierenbescherming is de vrijwilligers enorm dankbaar voor hun vaak jarenlange inzet. Mede dankzij hen konden dieren bij De Hof van Ede geholpen worden en kregen veel spullen een tweede leven. Ook danken wij de veel gulle gevers en trouwe klanten. De Snuffelmarkt sluit maar mensen kunnen ons Dierentehuis blijven steunen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen