Aantal doden in Nederland door coronavirus stijgt met 115 naar 2511

Triagelocatie ZGV
Triagelocatie ZGV
Foto: ZGV

In Ede zijn vanaf donderdagmiddag 9 april 14.00 uur tot aan vrijdag 10 april 14.00 uur 40.1 mensen op de 100.000 inwoners, dat is 47 mensen uit de gemeente Ede opgenomen in het ziekenhuis wegens besmetting met het corona virus.

Het nieuwe coronavirus heeft tot nu toe zeker 2511 dodelijke slachtoffers geëist, 115 meer dan 24 uur eerder bekend was. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag heeft bekendgemaakt.

Totaal bevestigde gevallen: 23.097

Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 8197

Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +225 (donderdag: +237)

Totaal bevestigde sterfgevallen: 2511

Toename bevestigde sterfgevallen: +115 (donderdag: +148)

Deze cijfers schetsen een incompleet beeld van de uitbraak van het coronavirus. Het RIVM krijgt soms pas na enkele dagen te horen dat iemand is overleden aan Covid-19. Ook ligt het aantal mensen dat besmet is met het virus in werkelijkheid hoger. Niet iedereen die misschien besmet is, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners. De mensen die zijn overleden aan het virus, belanden als ze niet zijn getest ook niet in de statistieken.

 

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames al een week daalt. Ook het aantal sterfgevallen per dag daalt. De meeste overledenen zijn 65-plussers, maar onder de doden zijn ook twee twintigers, drie dertigers en negen veertigers.

Bron Nieuws.nl, RIVM

https://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen