Malkander start bakwedstrijd voor jongeren

Foto: Malkander

Ede – Bakken zorgt voor ontspanning en daarom start Malkander onder de hashtag #coronacookiecake een bakwedstrijd voor jongeren.

Jongeren kunnen hun foto van hun zelfgemaakte koek of taart insturen via de Instagram van Malkander voor 18 april. De welzijnorganisaties in Ede organiseert deze wedstrijd om zo de jongeren te motiveren iets anders te doen dan achter hun computerscherm te zitten of te netflixen. “Bakken zorgt voor ontspanning. Het is iets wat je samen met je andere familieleden kunt doen”, vertelt jongerenwerker Gerrie Kelderman. “Samen opeten geeft een vrolijke sfeer, en je overgebleven taartjes kun je delen met die eenzame buurman. Zo maak je er nog iets sociaals van ook!” Malkander heeft een leuk prijzenpakket klaarstaan voor de winnaars.

Nu we week vier ingaan van de quarantaine periode wordt het soms zoeken naar nieuwe activiteiten voor het gezin. Dat merkt ook jongerenwerker Gerrie Kelderman van Malkander: “Veel gezinnen zitten op elkaars lip. Dat komt niet altijd de sfeer ten goede.” De jongerenwerkers van Malkander ondersteunen gezinnen, juist ook in deze periode. “Door het wegvallen van school en sportactiviteiten worden problemen die er al soms waren in een gezin, nog groter. Daarom bedenken we activiteiten die passen in deze situatie. Zo hebben we al een FiFA toernooi georganiseerd. En nu hebben we een bakwedstrijd bedacht”, aldus Kelderman

Bakken is een sociaal ding

Niet alleen is bakken een leuke bezigheid om te doen; het heeft ook een sociaal aspect. Kelderman vertelt: “Voor bakken moet je verschillende dingen doen. Je kunt samen nadenken over een lekker recept en de kookboeken induiken. Het is wetenschappelijk bewezen dat de lucht van verse appeltaart zorgt voor een betere sfeer. En samen opeten van wat je maakt, is ook een gezellige bezigheid.” Gerrie Kelderman heeft nog een mooie tip: “Heb je wat over? Deel het dan met die ene buurman die alleen is, of opa en oma. Zo ben je ook nog eens sociaal bezig. Uiteraard wel 1,5 meter afstand houden!”

Inzendingen tot 18 april via Instagram van Malkander

De jongeren hebben Instagram helemaal omarmd. Daarom lopen de inzendingen van de bakwedstrijd via de Instagram van Malkander. Inzendingen moeten voor 18 april binnen zijn. “De mooiste foto’s en verhalen belonen we met een leuk prijzenpakket”, vertelt Kelderman. “We zijn heel benieuwd wat er binnenkomt, en we hopen natuurlijk dat ook bekende Edenaren zoals burgemeester Verhulst mee gaan doen!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen