112

Twintig tips in zaak ‘Zware mishandeling in Lunteren en een vuurwerkbom in Ede’

Foto: Opsporing Verzocht

De politie heeft twintig tips binnen gekregen over de afpersingszaak met geweld in Lunteren en de bomexplosie bij een restaurant in Ede.

Er was ook goed bruikbaar materiaal over een dader binnen gekomen. Er nieuw beeldmateriaal gevonden dat belangrijk kan zijn in het onderzoek. Op de beelden is een lichtkleurige auto te zien. De politie: “Wil In het bijzonder contact met de inzittende(n) van een lichtkleurige auto, een Renault Megane Scenic, deze is die ochtend in Ede gefilmd in de Molenstraat rond de tijdstippen dat de daders daar hebben gelopen.”

Getuigenoproep

In het centrum van Ede liepen de dader en zijn vermoedelijke handlanger via het Bunschoterplein en de Grotestraat naar de Molenstraat. Hun terugweg ging via diezelfde locaties. ,”Heeft u hen gezien, tussen circa 04.15 en 05.00 uur op dinsdag 10 maart, geef het door aan de politie.”

Als iemand over bewakings- of dashcam-beelden beschikt waarop de twee mannen te zien kunnen zijn, wil de politie die zien.

Contact opnemen of uploaden van de beelden kan via het tipformulier.

Informatie doorgeven kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis) 0800-6070; via Meld Misdaad Anoniem (gratis) 0800-7000; of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) 079-3458999.

De daders van de zware mishandeling van een 27-jarige man in februari 2020 in Lunteren hebben in 10 maart 2020 zijn broer in Ede proberen af te persen. De daders lieten een partij zeer zwaar illegaal vuurwerk op de deur van het restaurant aan de Molenstraat ontploffen. Met grote schade als gevolg.

Tekst gaat onder video verder klik op de link voor meer informatie: https://www.youtube.com/watch?time_continue=135&v=3i94O6u2E68&feature=emb_logo
Op een brief die door de daders op het raam van het restaurant was geplakt  stond een tekst waarop de eigenaar van het restaurant ernstig wordt bedreigd: ‘Wat met je broertje is gebeurd, gaat nog veel erger met jou gebeuren. Betaal ons’. De beide slachtoffers weten niet waarom zij doelwit zijn of waarom ze moeten betalen. Aldus de politie.

Uit camerabeelden die Omroep Gelderland liet zien in Opsporing Verzocht, blijkt dat de daders uit de richting van het Bunschoterplein kwamen en er na het incident ook in die richting te voet vandoor gingen. De man die de bom plaatste, had een bivakmuts op en droeg een lichtgrijze of witte hoody en een spijkerbroek.

Het signalement van een van de twee verdachten: Een donkergetinte man eind 20, ongeveer 1,80 meter lang, smal postuur en met kort zwart haar.

De politie stelde dinsdagavond in de uitzending dat op camerabeelden uit de buurt blijkt dat een auto, mogelijk een Opel Vectra, rond de tijd van de mishandeling door de straat heeft gereden. De politie zoekt de bestuurder en hoopt dat die meer kan vertellen over de daders. Ook deze verdachten zijn nog niet gepakt.

Beelden en foto Omroep Gelderland/ Opsporing Verzocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen