Ede finalist beste binnenstad 2020 categorie middelgrote binnensteden

Foto: Gemeente Ede

Op maandag 9 maart zijn op het Retailagenda Congres de twee finalisten in de categorie grote binnensteden en de twee finalisten in de categorie middelgrote binnensteden voor de Verkiezing Beste Binnenstad 2020 bekend gemaakt. Deze finalisten maken op 18 mei 2020 tijdens de Beste Binnenstad Awards kans op het winnen van de titel ‘Beste Binnenstad 2020’.

Finalisten en Beste Binnenstad Awards

In de categorie grote binnensteden: Leiden en Tilburg

De binnenstad van Leiden wordt door de jury geroemd door de inzet op het gebied van profilering en marketing, terwijl de binnenstad van Tilburg hoge ogen gooit met de fysieke investeringen in de binnenstad en de heldere visie voor de binnenstad.

In de categorie middelgrote binnensteden: Ede en Woerden

De herinrichting van het Marktplein in Ede en de vergroening van de binnenstad zijn enkele punten die voor de jury de doorslag gaven om Ede te benoemen als finalist. Het historische profiel van Woerden en de duidelijke keuze op het gebied van marketing bepaalden onder andere de finaleplaats van Woerden.

Vervolg Verkiezing Beste Binnenstad

De finalisten worden eind april bezocht door de jury en beoordeeld op zes thema’s: Economie, Veerkracht, Inclusiviteit, Identiteit, Governance en Levendigheid. Tijdens dit bezoek hebben de binnensteden de kans om de jury te overtuigen waarom zij de titel ‘Beste Binnenstad 2020’ verdienen. Tijdens een feestelijke bekendmaking op maandag 18 mei in Breda wordt uiteindelijk duidelijk welke binnensteden de titel ‘Beste Binnenstad 2020’ de komende drie jaar mogen dragen. Felix Wigman, juryvoorzitter en voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement: “De uiteindelijke titeldrager wordt bekroond voor de ontwikkeling die de binnenstad de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt. Wie uiteindelijk de titel ontvangt, wordt nog spannend!”

 

Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Twitter @bestebinnenstad

Bron: http://www.debestebinnenstad.nl/nieuws/item/199-finalisten-verkiezing-beste-binnenstad-2020-bekend

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen