Pluimen voor de junioren springgroepen van DOK Ede

Op zaterdagavond 7 maart 2020 was het dan zover, de junioren springgroepen van DOK Ede werden in het zonnetje gezet. Deze springers van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede springen op het hoogst haalbare landelijke niveau.

In Nederland is dat het A-niveau. Twee jaar op rij presteren de turners van DOK zo goed op het NK springen dat ze zich officieel Nederlands Kampioen mogen noemen op drie van de vier onderdelen.

In 2018 deed de groep dat op de onderdelen, airtrack, pegasus en tafel en in 2019 deed de groep dat op de onderdelen, minitrampoline, pegasus en tafel. Ede heeft dus veel Nederlandse Kampioenen springen rondlopen, dat is zeker iets waar Ede trots op mag zijn. De club is in ieder geval zeer trots op haar leden en de club was dan ook zeer vereerd dat deze twee teams de Pluim van 2019 in ontvangst mochten nemen.

Naomi Kats, Eva van Wijngaarden, Fleur Mulder, Shanti Bijzet, Tessa van Loenen, Manuela Speijers, Robbin Kruizinga en Lodewijk Waanders vormden de groep van 2018. Zij zetten de trend, wat een feest was het toen zij Nederlands Kampioen werden.

Het jaar daarop bestond he winnende team uit: Tessa van Loenen, Shanti Bijzet, Lodewijk Waanders, Ramon de Zeeuw, Sam Onnink, Jesmé Dokter en Imke Kessel. Ook zij wisten met prachtige sprongen Nederlands Kampioen te worden.

Wat een eer dat dit dan ook beloond werd met een Pluim van de gemeente Ede. DOK is trots op haar sporters maar ook op de trainers, Nicole Oudsen, Arne Hennink, Arnold van den Brink en Esmee van Gemert, die hen naar dit geweldige resultaat begeleid hebben. Trainers en turners steken veel tijd in de sport maar het resultaat mag er zeker zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen