112

Beginnend bestuurder rijd dronken 110 km/u in de bebouwde kom van Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

In de nacht van 14 februari omstreeks 00:27 uur, reed de politie tijdens een surveillancerit over de Keesomstraat in Ede en zagen de agenten op dat moment een personenauto met hoge snelheid de Galvanistraat op rijden.

Gezien de hoge snelheid, besloten de agenten het voertuig te volgen. Toen de agenten zelf de Galvanistraat in reden, zagen zij dat het voertuig al bijna uit het zicht was. Snel werd de achtervolging ingezet.

Toen de agenten uiteindelijk in de buurt van het voertuig waren voerden zij een snelheidsmeting uit. Deze meting resulteerde in een uitslag van 110 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De bestuurder van het voertuig kon uiteindelijk op de oprit van de A30 door de agenten worden aangehouden.

Tijdens de controle bleek het te gaan om een beginnend bestuurder. Deze bestuurder bleek op dat moment ook onder invloed van alcohol te zijn. Gezien het overschrijden van de maximum snelheid en het rijden onder invloed van alcohol is de bestuurder aangehouden. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd. De verdachte krijgt een fikse geldboete en mag zich bij justitie verantwoorden voor zijn gedrag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen