Heren van DOK succesvol in Twello

Een deel van de herenselectie van christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede vertrok op zaterdag 08-02-2020 naar Twello. De 6 heren hadden hard getraind op hun 6 oefeningen en popelden om deze te laten zien.

Het heren-turnen bestaat op 6 onderdelen: brug gelijk, ringen stil, vloer, voltige, sprong en rek. De laatste trainingen bestond dan ook vooral uit het voorbereiden op deze wedstrijd. Dat deze voorbereidingen heel goed waren bleek wel bij de prijsuitreiking. Vier van de zes heren vertrokken met een medaille richting Ede.

In de eerste ronde waren Niek Kuif, Bas Venema en Mees den Engelsman aan de beurt. Zij turnden netjes en deden mee met de bovenste helft. De concurrentie was groot maar Niek Kuif bleef alle tegenstanders voor en het goud wad dan ook voor hem. Bas Venema en Mees den Engelsman werden 7e en 8e, heel knap van deze jonge heren.

In de tweede ronde kwamen voor DOK, Joah Spiertz, Dustin Bongers en Jayden Vos, de vloer op. Zij verlieten alle drie de vloer met een medaille om hun nek. Geweldig. Joah won de zilveren medaille en Dustin Bongers ‘vocht’ zich naar het brons. Ook Jayden kreeg, na een goede strijd, het brons omgehangen.

Een mooie dag dus, waar ook trainers Remco Beukhof, Mike Heimel, Wilbert Groeneveld en Daphne Waanders met trots op terugkijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen