FNV dreigt met staking bij De Hoenderloo Groep

Kop van Deelen
Kop van Deelen
Foto: Ede.nieuws.nl

De vakbond FNV Zorg en Welzijn dreigt zorginstelling Pluryn met werkonderbrekingen en stakingen vanwege de aanstaande sluiting van jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep. Bij de instelling werken 400 mensen.

De conclusie is dat door de sluiting van de zorginstelling er 200 kwetsbare kinderen door de sluiting nergens terecht kunnen. Pluryn maakte begin deze maand bekend dat de sluiting ‘onvermijdelijk’ is vanwege een tekort van vier miljoen euro op de begroting, achterblijvende kwaliteit van zorg op de locaties en een nieuwe werkwijze.

De vakbond eist uitstel van de sluiting en wil dat Pluryn financiële steun vraagt aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. De bond heeft Pluryn tot 6 januari de tijd gegeven.

Wanneer de eisen van de vakbond niet voor 6 januari worden ingewilligd, gaat de FNV Zorg en Welzijn met de medewerkers over tot acties. ‘Werkonderbrekingen en stakingen voor korte of lange duur worden niet uitgesloten’, aldus de bond.

Pluryn stapt mogelijk naar de rechter om te voorkomen dat vakbond FNV gaat staken bij de Hoenderloo Groep in Hoenderloo.

Zie ook de eerdere berichtgeving:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen