Aeres VMBO Ede behaalt zilveren certificaat Eco-Schools

Foto: Jan de Haan

Eco-Schools aanwezig tijdens Plantjesmarkt bij Aeres VMBO Ede.

Afgelopen week behaalt Aeres VMBO Ede het Zilveren certificaat van Eco-Schools. Dit betekent dat Aeres VMBO Ede goed op weg is naar het behalen van de Groene Vlag van Eco-Schools.

Eco-Schools is een initiatief dat scholen ondersteunt om een duurzame school te worden en dit door te voeren tot in het DNA van een school. Hierbij is een Zevenstappenplan opgesteld dat je als school moet volgen om een volledig duurzame ‘Eco-School’ te worden. Duurzaamheid wordt via deze stappen een onderdeel van themaweken, praktijkopdrachten of projectonderwijs. Na het afronden van alle zeven stappen, behaalt een school de Groene Vlag en mag zichzelf een duurzame school noemen.

In februari heeft Aeres VMBO Ede het Bronzen certificaat behaald. Om dit te behalen heeft het Eco-Team verschillende activiteiten bedacht en uitgezet om de school verder te verduurzamen. Het gevolg is dat zij vier van de zeven stappen doorlopen hebben tot het behalen van de Groene Vlag.

De vijfde stap is het vaststellen van het curriculum. Hier stimuleert Aeres VMBO Ede het duurzaam denken en doen in de lesstof. Dat houdt in dat duurzaamheid onderdeel uit gaat maken van de reguliere lessen. Allereerst inventariseerde Aeres VMBO Ede het curriculum. Wat gaat er op dit moment goed en waar kunnen verbeterpunten worden aangebracht? Samen met conciërges, het Eco-Team, de directie en de administraties is er gekeken naar de huidige stand van zaken. Dat maakt dat er een groot intern draagvlak is voor het verduurzamen van het curriculum.

De inventarisatie is succesvol doorlopen en beoordeeld met een ‘goed’. Dat betekent dat Aeres VMBO Ede nu vijf van de zeven stappen doorlopen heeft en een Zilveren certificaat rijker is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen