Boerenprotest in Ede bij lezing dierenrechtenactivist Earthling Ed Winters

Ede.nieuws.nl maakte een kort filminterview met de woordvoerder van de boeren Jilco Beijer en Esther Ouwehand van de Partij van de Dieren.

Op vrijdagavond 15 november was in De Fietser aan de Akulaan in Ede een bijeenkomst georganiseerd door de partij van de Dieren met als gast Earthling Ed Winters. De Engelstalige lezingĀ  over plantaardig activisme werd gepresenteerd door Esther Ouwehand, Fractievoorzitter in de Tweede Kamer en partijleider van de Partij voor de Dieren.

Ed Winters is een Britse dierenrechtenactivist, filmmaker en docent en bekend van zijn YouTube filmpjes. Hij is een boegbeeld in de veganistische beweging en reist door Europa en geeft daarbij lezingen.

Boeren protest

Buiten het pand hadden boeren een protest georganiseerd uit angst dat er na de lezing van Ed Winters weer stallen zouden worden bezet door dierenactivisten. De boeren stonden klaar om te laten weten dat zij dit niet zouden laten gebeuren.

Daarentegen was bij de ruim 120 toehoorderes in de zaal enige angst geuit. Zij moesten langs de boeren bij de uitgang.

Vreed(t)zaam protest

Voor de ingang van De Fietser stonden twee snackwagens waar je hamburgers kon halen. Ze hielden een vreed(t)zaam protest. Conclusie red. is wel dat beide partijen voor elkaars acties bang waren. Het protest van de boeren verliep gemoedelijk.

Redactie Ede.nieuws.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen