Lezing voor senioren met als Onderwerp Android

Foto: Ede.nieuws.nl

Lezing van de Hcc!seniorenacademie op woensdag 6 november a.s. om 13:30 uur in Het Kernhuis aan de Parkrand 60 te Ede.

Onderwerp Android

Android is het besturingssysteem dat wereldwijd het meest gebruikt wordt op smartphones en tablets. Er wordt tijdens de lezing ingegaan op diverse onderdelen zoals wifi, geluid, display, internet, e-mail.

De belangrijkste functies binnen een Android systeem zijn niet anders dan bij een PC maar er is veel nadruk op communicatie, fotografie en vooral spelletjes.

Tevens wordt aandacht besteed aan de veiligheid. Bijvoorbeeld:

Het is erg verstandig om, bij met name een smartphone, een vergrendeling voor het opstarten in te stellen. Hiervoor wordt meestal één van de volgende mogelijkheden benut:

– Pincode of wachtwoord

– Vingerherkenning (let op: dit werkt niet altijd even goed en dan val je meestal toch weer terug op een pincode of wachtwoord)

– Patroon: hierbij moet een vooraf gedefinieerd patroon worden getekend op een blok van 9 puntjes.

Het besturingssysteem wordt door een groot aantal telefoons gebruikt. Veel nuttige informatie over Android is al eerder aan bod gekomen in de lezing “Smartphone herstellen” van maart 2019 en dat wordt in deze lezing niet herhaald.

Al met al een heel nuttige lezing

Genoeg reden dus om te komen naar de lezing van de HCC!seniorenacademie op woensdag november 2019 van 13:30 -16:00 uur in Het Kernhuis aan de Parkrand 60 te Ede.

Van deze lezing is een syllabus beschikbaar waarin e.e.a. nog eens rustig is na te lezen.

Voor leden van de HCC is deze bijeenkomst gratis. Niet leden betalen € 5.

Wie lid wordt krijgt echter die € 5 retour.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen