Vraagafhankelijk vervoer Valleihopper Regio Foodvalley officieel van start

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Op woensdagmorgen 25 september 2019 zijn er in het gemeentehuis van Barneveld nieuwe contracten ondertekend voor het Vraagafhankelijk vervoer (VAV) in de regio Foodvalley.

Na een verwelkoming van Wethouder Hans van Daalen, voorzitter van de bestuurscommissie Basismobiliteit op het gemeentehuis van Barneveld zijn de contracten ondertekend door burgemeester R.Verhulst van Ede als voorzitter van Regio Foodvalley, de heer G.M. Poortinga, directeur van Taxicentrale Maasbuurt B.V. En de heer Van Driel, operationeel directeur van Van Driel Vervoerservice en de heer L.G.W.M. Brouwers, directeur van Personenvervoer Zuid-Nederland van het callcenter.

Van links naar rechts:

Peter de Haan, wethouder Wageningen

René Verhulst, burgemeester van Ede en voorzitter RFV

Jos Poortinga, directeur Munckhof

Hans van Daalen, wethouder Barneveld en voorzitter bestuurscommissie

Lucien Brouwers, directeur PZN

Maurits van Driel, directeur Van Driel

Arnout Wijs, wethouder Renswoude

Peter de Pater, wethouder Ede

Reizen met de Valleihopper duurzamer en efficiënter

Mensen met een Wmo-vervoersindicatie en anderen voor wie gewoon openbaar vervoer geen optie is, kunnen komende jaren gebruik blijven maken van de Valleihopper. Dit regionale vervoer wordt duurzamer en efficiënter geregeld, wat een verbetering is voor inwoners voor Ede, Barneveld, Veenendaal, Wageningen, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen en Nijkerk.

Vanaf 1 januari 2020 plannen de vervoersbedrijven zelf de ritten en sturen zij de chauffeurs aan. Er komt een callcenter dat vragen en reserveringen van reizigers verwerkt. Ook komt er een mogelijkheid om via een webapplicatie een rit te boeken. Alle reizigers ontvangen in december een informatiepakket en een nieuwe pas.

Duurzaamheid
Duurzaam vervoer is de acht gemeenten van Regio Foodvalley erg belangrijk. Vanaf 1 januari 2020 is al het vervoer op groengas of elektrisch. Na twee jaar is nagenoeg het hele wagenpark elektrisch, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan schoon, stil en energiezuinig vervoer.

Callcentermodel

De contracten hebben een looptijd van 5 jaar met de mogelijkheid deze drie maal met één jaar te verlengen. De Bestuurscommissie Basismobiliteit Valleihopper heeft besloten geen gebruik meer te maken van het Regiemodel maar over te stappen naar het Callcentermodel. Dit houdt in dat de vervoerders zelf de voertuigen en chauffeurs inhuren, inplannen en aansturen. Dit geeft meer flexibiliteit en vervoerders kunnen zo efficiënter werken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen