Brandstichter uit Ede voor de rechter

Foto: Ede.nieuws.nl

Een 38-jarige Edenaar stond donderdag 15 augustus voor de rechter omdat hij in 2018 minsten tien keer brand had gesticht op diverse plaatsen in Ede

Vanaf begin juli tot 5 september 2018 waren er 31 brandstichtingen in en rond het centrum van Ede. De branden vonden vooral plaats in de nacht en de objecten waren bouwafvalcontainers, vuilniszakken, ondergrondse afvalcontainers, bermen. De toen 37-jarige man is uiteindelijk op 5 september 2018 opgepakt bij een poging tot brandstichting van een schaftwagen aan de Ganzeweide.

De officier van justitie noemde het zorgelijk hoe de verdachte steeds een stapje verder leek te gaan. Bij de brandstichting in de schaftwagen aan de Ganzeweide had het goed fout kunnen gaan omdat in de schaftwagen een gasfles aanwezig was. De verdachte heeft een deel van de brandstichtingen toegegeven. Uiteindelijk zag de officier bewijs voor tien keren, ook al vermoedt ze dat het vaker gebeurde. Volgens de richtlijnen staat daar tien keer twee maanden cel op.

De officier van justitie vroeg vijftien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk plus toezicht en een behandeling. De raadsvrouw verzocht de rechtbank het bij een geheel voorwaardelijke straf te houden om de reden dat de 38-jarige man zwakbegaafd zou zijn. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen