Mogelijk meer verdachten in drugssmokkelonderzoek rond twee Edenaren

Foto: Ede.nieuws.nl

Dinsdag 23 juli werd in de rechtbank Arnhem het strafonderzoek ‘Grant’ tegen twee mannen uit Ede van 60 en 45 jaar en vier medeverdachten uit Rotterdam, Amsterdam en Schagen behandeld.

In de zitting werd een verzoek tot vrijlating van de verdachten behandeld en deze werd afgewezen omdat het Openbaar Ministerie nog meerdere verdachten in het vizier heeft. Hoeveel verdachten het OM nog op het oog heeft om op te pakken, waar zij vandaan komen, en wanneer aanhoudingen verwacht worden, is niet bekend. De twee Edenaren worden de kopstukken van de zaak ‘Grant’ genoemd in het proces. Het onderzoek Grant gaat over het smokkelen van honderden kilo’s cocaïne vanuit Colombia, Ecuador en Curaçao naar Nederland.

Drugsvangst

De politie van Vlissingen had een vangst van 350 kilo cocaïne op containerschip Eastern Bay en nog eens vijftig kilo op de Pacific Reefer. In Colombia werd de Italia Reefer met bestemming Rotterdam onderschept met 69 kilo aan boord. Ook zou er 150 kilo drugs met een vliegtuig zijn gepland. De volgende zitting in deze zaak zal op 29 oktober zijn en dan is de verwachting dat dan het onderzoek van het Openbaar Ministerie is afgerond tegen alle verdachten in deze drugzaak. In ieder geval is nu het verzoek van in vrijheid-stelling van alle verdachten afgewezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen