Geslaagd? Meldt het ons en kom in het persbericht van Ede.nieuws.nl

Foto: Ede.nieuws.nl

Leerlingen van havo, vwo en vmbo krijgen vandaag te horen of ze het eindexamen hebben gehaald.

De spanning is om te snijden. Ook de leerlingen in de gemeente Ede zitten vol spanning te wachten op het verlossende telefoontje van de school. Vandaag weten ze het.

Vanochtend kregen alle middelbare scholen de normen aangeleverd op basis waarvan ze kunnen uitrekenen hoe de eindresultaten van hun eindexamenkandidaten uitvallen. Geslaagd, gezakt of moet er nog een her gemaakt worden.

Wie zijn er geslaagd in de gemeente Ede. Geef het door! Aanmelden voor de prijs kan tot donderdag 13 juni 2019 20.00 uur.

Omdat de wet op de privacy verbied zomaar een namenlijst te publiceren is het bij ons mogelijk je bij [email protected] aan te melden en je toestemming te geven om je naam te vermelden. Onder de geslaagden verloten wij een prijs. Het boek ‘De Hofleverancier’.

De Hofleverancier

“De Hofleverancier”. Is een waar gebeurd verhaal in romanvorm geschreven en gaat over motorordonnans Luit Elzinga. Mei 1940 het Nederlandse leger. Een jongen van 22 jaar die op pad gestuurd wordt tijdens de eerste heftige oorlogsdagen op en rond de Grebbeberg. En vervolgens geconfronteerd word met verraad en bedrog. Gevochten heeft voor zijn land tegen de overmacht van de Duitsers. Na vijf dagen zwaar te hebben gevochten is hij krijgsgevangen genomen door de Duitsers. Door een wonder heeft hij de oorlog overleefd. In augustus 1945 is hij door de Nederlandse regering naar Indië gestuurd. De teleurstelling in nazorg van de Nederlandse regering en naweeën, ten gevolge van de oorlog en Indië zijn groot geweest in zijn verdere leven.
In dit boek staan nog niet bekende feiten over de slag op en rond de Grebbeberg. Ook is beschreven hoe hij als militair de gevechten, zijn angsten en daden beleefde, ook ten opzichte van zijn jonge liefdesleven. Zijn verhaal vraagt om respectvol doorverteld te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen