Man van 29 uit Ede hoort 11 jaar cel tegen zich eisen wegens doodslag

Foto: Ede.nieuws.nl

Een man van 29 uit Ede die ervan wordt verdacht transgenderprostituee Bianca te hebben omgebracht, hoorde 11 jaar cel tegen zich eisen. Volgens het Openbaar Ministerie is er geen bewijs voor voorbedachten rade, dus moord.

Het slachtoffer werd in september 2017 dood gevonden in een woning aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. De verdachte zou haar meerdere keren met een zwaar voorwerp op het hoofd hebben geslagen.

De verdachte Edenaar werd vijf dagen na de vondst van het lichaam van Bianca opgepakt, maar zegt onschuldig te zijn. Maar hij zegt wel in het huis van Bianca aanwezig te zijn geweest. Volgens de verdachte hebben drie mannen de woning overvallen en daarbij Bianca hebben gedood.

Het Openbaar Ministerie gaat aan dit verhaal van de Edenaar voorbij. De verdachte heeft een strafblad vol diefstallen. De aanklager wees op het DNA van verdachte dat is aangetroffen op en in het lichaam van het slachtoffer en op meer plekken in het huis. Ook zaten zijn cellen op een chloorfles. Er was chloor gesprenkeld in het huis, ook over de vrouw, om sporen weg te maken, stelde de officier. Verder baseert het OM zich op getuigenverklaringen en camerabeelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen