112

Landelijke samenwerking: Veendam en Ede, verdachte opgepakt

Foto: Ede.nieuws.nl

Op maandag 25 maart, tegen het middag uur, kreeg de politie Ede een verzoek van collega’s uit Veendam. Zij zochten een Edese verdachte, die van een “high impact crime” verdacht werd. De verdachte had geen vaste woon of verblijfplaats, maar zou zich geregeld in Ede bevinden.

De recherche uit Veendam, wist door verschillende opsporingstechnieken dat de verdachte vandaag in Ede was voor een afspraak. De politie Ede kwam direct in aktie: met een aantal Edese collega’s werd een team samengevoegd. Een deel van de collega’s hadden hun uniform ingewisseld voor burgerkleding en strategische, heimelijke posities ingenomen. Uit informatie wist de politie uit Veendam, dat de verdachte erg scherp was op ongewone activiteiten. Ook is er bij deze actie geen gebruik van portofoons gemaakt. Nadat de verdachte in het zicht kwam, gingen de politie van Ede  over tot actie.

Alles verliep zoals gepland en de verdachte kon op de locatie snel aangehouden worden zonder dat hij echt wat door had. Na zijn aanhouding is de verdachte overgedragen aan het onderzoeksteam van de politie Veendam.

Een mooie snelle actie, in samenwerking met politie Veendam!

Bron: Politie Ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen