Asbest op uw dak? Kom naar het Boerencafé!

Dit voorjaar starten LTO Noord en Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt met een zestal Boerencafés in de Gelderse Vallei. Tijdens deze bijeenkomsten worden (agrarisch) ondernemers uitgenodigd om samen informatie over asbestsanering op te doen en kennis te delen. Organisatorische, financiële en fiscale aspecten komen aan bod. Ook zijn inhoudelijke sprekers aanwezig om voorbeelden van het tijdig inpassen van asbestsanering in de bedrijfsvoering te geven.

De Gelderse Vallei neemt binnen de provincie Gelderland ruim een kwart van het totale aantal vierkante meters en ruim een vijfde van het aantal asbestverdachte daken voor zijn rekening. Daken met asbest zijn na 2024 verboden. Zo snel mogelijk saneren is het devies, echter brengt dit saneringsproces ook veel vragen met zich mee. Tijdens de Boerencafés wordt ingespeeld op de vragen die spelen bij (agrarisch) ondernemers.

Het eerste Boerencafé staat gepland op woensdagavond 6 maart in Otterlo en staat in het teken van ‘asbest er af, zon er op’. Spreker is Frank Zegers uit Wageningen die al sinds 1989 actief is als adviseur op het gebied van duurzame energie.

Het Boerencafé van woensdag 13 maart gaat dieper in op fiscale en financiële regelingen en vindt plaats in Ederveen, hiervoor is Alfa Accountants aanwezig uit Barneveld. Tijdens het derde Boerencafé is Gebiedscoöperatie O-gen aanwezig en staat het thema Toekomstgericht ondernemen centraal. Dit café vindt plaats op 21 maart 2019 in Lunteren.

De Boerencafés zijn onderdeel van een collectieve aanpak voor de sanering van asbestdaken in het buitengebied in de Vallei. Initiatiefnemers zijn Asbestdakenteam De Vallei, DKK Gelderland, Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt, LTO Noord en de Provincie Gelderland. De aanpak is erop gericht eigenaren te stimuleren hun asbestdak(en) te saneren en hen daarbij zo veel mogelijk te ondersteunen. Deze collectieve aanpak kan mogelijk financieel aantrekkelijk voor u zijn. De data en locaties van alle Boerencafe’s vindt u op de website van LTO Gelderse Vallei: https://www.ltonoord.nl/afdeling/gelderse-vallei

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen