Minister Schouten komt maandag 18 februari naar de gemeente Ede

Minister Carola Schouten
Minister Carola Schouten
Foto: Bart Maat ANP

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit brengt op maandag een bezoek aan de regio Gelderse Vallei in de gemeente Ede. Het bezoek van de minister is onderdeel van de regiotour die de minister maakt.

Zij gaat maandag 18 februari een bezoek aan Lunteren brengen, waar ze in gesprek gaat met agrarisch ondernemers over kansen in de regio op het gebied van duurzame voedselproductie. Het kabinet heeft 950 miljoen uitgetrokken voor de versterking van de regio. De minister wil met haar bezoeken Regio Deals afsluiten.

In Lunteren gaat minister Schouten in gesprek over duurzame voedselproductie en het vraagstuk hoe gezond voedsel voor iedereen beschikbaar en betaalbaar kan zijn. Tijdens een rondleiding op een agrarisch bedrijf wordt toegelicht hoe deze ondernemer werkt aan fijnstof- en ammoniakproblematiek, dierenwelzijn en mestverwerking en daar een verdienmodel voor heeft gevonden.

Er is veel kennis beschikbaar in de Regio Food Valley

Minister Schouten: ‘In deze regio is, door de aanwezigheid van twee universiteiten, veel kennis beschikbaar. Er wordt dan ook hard gewerkt aan innovaties rondom voeding en gezondheid. Daarbij wordt zowel naar de consument als naar de ondernemer gekeken.

Wanneer wordt het aantrekkelijk voor een bedrijf om aan de slag te gaan met duurzame voedselproductie?

Hoe zorg je dat gezond eten aantrekkelijk en betaalbaar is, zodat consumenten het ook daadwerkelijk gaan eten?

Maandag gaat de minister met de producenten over bovenstaande onderwerpen in gesprek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen