Nieuw uiterlijk voor Kuiperplein

Nieuwe Kuiperplein
Foto: Gemeente Ede

Samen met bewoners en ondernemers van het Kuiperplein heeft de gemeente een nieuw plein ontworpen. Het plein krijgt een rand boordevol verschillende planten en bomen. Er komt een voetgangerszone in dezelfde steen als het recent vernieuwde marktplein. Ook krijgt het parkeerterrein een aantrekkelijke uitstraling door het asfalt te vervangen voor (beton)straatstenen. Het plein blijft een parkeer- en evenemententerrein, maar de uitstraling wordt groener en gezelliger.

Parkeren en evenementen

Het Kuiperplein is een parkeerterrein en een plein voor grootschalige evenementen zoals de Heideweek. Het aantal parkeerplaatsen vermindert van 250 naar 230. Om duurzaam autorijden te stimuleren komen er maar liefst 12 elektrische laadplaatsen. Ook aan fietsers is gedacht: aan de Brouwerstraat komt een fietsparkeerplek.

Presentatie ontwerp

Vandaag konden belangstellenden het nieuwe ontwerp bekijken tijdens de zaterdagmarkt. In een partytent gingen zij in gesprek over het nieuwe plein met de meedenkgroep, medewerkers van de gemeente en wethouder Willemien Vreugdenhil. De wethouder is blij met het ontwerp: ‘Het Kuiperplein is een veelgebruikte parkeerplaats; het is voor bezoekers een belangrijke entree naar het centrum. We willen graag dat zo’n locatie aansluit bij de uitstraling van ons centrum. En eerlijk is eerlijk, dat doet het op dit moment niet. Mooi dat omwonenden meedachten met het ontwerp en daar straks zelf op uitkijken.’

 Uitvoering

Met dit ontwerp en de opgehaalde opmerkingen van de bezoekers van vanochtend gaat de gemeente verder met voorbereiding van de uitvoering. De daadwerkelijke uitvoering start naar verwachting in het voorjaar van 2020. Binnen aantal maanden ondergaat het plein een metamorfose. Als alles volgens planning verloopt, kan de Heideweek in 2020 losbarsten op het nieuwe plein.

 Levendig Centrum

De herinrichting van het Kuiperplein is een van de maatregelen om het centrum van Ede te verlevendigen. In 2018 kreeg het marktplein een nieuw uiterlijk. Eerder al waren het Doelenplein en de Doelenstraat aan de beurt. Over twee weken start de herinrichting van de Grotestraat. Zo wordt het centrum steeds een stukje levendiger en groener.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden