Verkiezing Mooiste hond van Nederland

Foto: Annika Kempers

Over de verkiezing:

Border Collie Marley uit Ede is genomineerd voor de titel mooiste hond van Nederland 2019. Deze verkiezing is georganiseerd door het Animal Event & Farmfood. De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury.

Op 19 februari wordt de eerste tussenstand bekend gemaakt. De verkiezing van de Mooiste Hond 2019 wordt tijdens Animal Event in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek op zondag 5 mei afgesloten met een spannende finale. Alle gemeente winnaars kunnen tijdens Animal Event op 3, 4 en 5 mei hun certificaat ophalen in de stand van Farm Food, ze ontvangen één gratis toegangskaart voor het evenement. Alle provinciewinnaars ontvangen twee tickets en worden uitgenodigd voor de spannende finale tijdens Animal Event op zondag 5 mei. Honden die bij de provincie verkiezing tweede zijn geëindigd worden uitgenodigd voor de voorronde op zondag 5 mei. De winnaar van de voorronde krijgt een wildcard voor de finale. De voorronde en finale op zondag 5 mei worden beoordeeld door een deskundige jury.

Over Marley:

Marley is een redmerle Border Collie van 1 jaar oud. Het is een enthousiaste en energieke hond. Net zoals alle andere Border Collies is hij slim, maar soms ook eigenwijs. Hij heeft veel beweging nodig en hij is dagelijks te vinden op de Edese hei of in het Edese Bos. Verder doet hij aan behendigheid en gehoorzaamheid. Ik heb hem opgegeven voor mooiste hond van Nederland, omdat ik vaak te horen krijg wat een voor een knappe hond Marley is. Daarnaast is hij ontzettend lief en dol op mens en dier. Ook heeft hij zijn eigen Instagramaccount: @doglife_of_marley met inmiddels meer dan 4000 volgers en is hij model voor onder andere Designer Dog.

Je kunt op Marley stemmen via www.mooistehond.nl/marley-ede

Annika Kempers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen