Edenaar mag brainstormen met minister Van Engelshoven over het mbo

Foto: Johannus van der Poel

De 18-jarige Johannes van der Poel uit Ede is een van de ambassadeurs van het mbo die over anderhalve week mag deelnemen aan een brainstorm met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister, Ingrid van Engelshoven, wil graag met de mbo-studenten in gesprek over het mbo en vakmanschap. Een aantal onderwerpen passeren de revue, zoals de voorbereiding op de arbeidsmarkt en burgerschapsonderwijs in de praktijk.

Via Facebook heeft Van der Poel in een video gevraagd of mbo’ers uit Ede en omgeving creatieve ideeën willen aanleveren. Hij wil deze graag delen met de minister. Verder gaf hij aan dat “zijn werk nog niet af is”, na onder meer een bijdrage te hebben geleverd aan de eerste nationale opening van het mbo met Koning Willem-Alexander en aan de Dag van het mbo in Apeldoorn.

Samen met enkele andere mbo-studenten vertegenwoordigt Johannes van der Poel een jaar lang het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. In november ontving hij van toenmalig burgemeester van Apeldoorn (momenteel commissaris van de Koning in Gelderland) John Berends een zilveren pauwenveer vanwege zijn inzet als ambassadeur.

Onder de noemer Dit is mbo maken studenten, docenten en medewerkers uit de mbo-sector duidelijk wat het mbo is en hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving. Dit is mbo is een initiatief van de MBO Raad.

'

Reacties

article
22305
De 18-jarige Johannes van der Poel uit Ede is een van de ambassadeurs van het
https://ede.nieuws.nl/nieuws/22305/edenaar-mag-brainstormen-met-minister-van-engelshoven-over-het-mbo/
2019-02-01T09:30:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/98/2019/01/01093001/Johannus-van-der-Poel-Facebook.jpg
Nieuws, Zorg