Energietransitie Experience voor scholieren in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Met steun van de provincie Gelderland gaat scholengemeenschap Het Streek in Ede scholieren onderwijzen in energietransitie en duurzame innovatie. De Kenniscampus Energietransitie Experience wil scholieren bewust maken van het belang van schone energie en ze interesseren voor een baan in deze sector.

De Energietransitie is in een stroomversnelling gekomen. Snelle technologische vooruitgang in  zonnepanelen, windenergie en biomassa gaan hand in hand met een groeiend besef dat de energietransitie noodzakelijk, urgent én realistisch is. Met de Kenniscampus Energietransitie Experience slaan onderwijs en ondernemers in Ede de handen in elkaar om de kansen die de energietransitie scholieren biedt te benutten.

Van basis- tot hoger onderwijs

De Kenniscampus maakt energietransitie zichtbaar voor jongeren in de regio van het basis- tot het hoger onderwijs. De lessen vinden plaats bij energiebedrijf MPD Groene Energie in Ede en bij projecten zoals het verwarmde fietspad en bio-energie installaties. De Kenniscampus gaat dit voorjaar van start. In 3 jaar tijd moeten meer dan 100 klassen de Energietransitie Experience hebben meegemaakt en lessen hebben gevolgd.

Vakmensen van de toekomst

Provincie Gelderland wil in 2050 energieneutraal zijn. Er dreigt een tekort aan technisch personeel te ontstaan waardoor deze klimaatdoelstellingen in gevaar komen. Door scholieren bewust te maken van de noodzaak van energietransitie hoopt het scholengemeenschap dat meer jongeren kiezen voor een baan in de energie. Provincie Gelderland levert een bijdrage van 200.000 euro aan de Kenniscampus Energietransitie.

Bericht Provincie Gelderland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden