Themamiddag biodiversiteit, natuur en landbouw

Foto: Kippen Pixabay

Op zaterdag 15 december organiseert het bestuur van GroenLinks Ede een thema middag over biodiversiteit, natuur en landbouw.

De themamiddag begint om 13.30 uur in Cultura Ede

Er komen vier sprekers, wethouder Willemien Vreugdenhil, ecoloog Arnold van den Burg, Ben Apeldoorn van het GLTO en Jan Dirk van de Voort agrarisch ondernemer zullen elk in een korte lezing hun visie op biodiversiteit voor natuur en landbouw geven.

Reinier van den Berg
Het publieke debat waarin publiek en sprekers met elkaar in gesprek kunnen gaan, staat onder leiding van Reinier van den Berg .

Achtergrond van de themamiddag is de groene kwaliteit van Ede. Denk aan natuurgebieden als de Veluwe, maar ook aan landbouw, tuinbouw en veehouderij. Deze vormen van groen kapitaal staan vaak op gespannen voet met elkaar. De productie van mest in de veehouderij veroorzaakt bijvoorbeeld stikstofuitstoot. Dit leidt tot verzuring van onze leefomgeving en een afnemende biodiversiteit in onze bossen en heide.

Megastallen

De vraag is wat dit betekent voor een gezamenlijke toekomst van ons groene kapitaal. Hoe ziet die toekomst eruit?  Wat zijn de kansen en bedreigingen? Welke oplossingen zijn er?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen