DTS Ede vrouwen 1 verstevigen koppositie.

Wartburgia vrouwen 1 was zaterdag de tegenstander op sportpark Inschoten van DTS vrouwen 1. Op voorhand een belangrijke wedstrijd omdat Wartburgia op de ranglijst op 3 punten afstand stond achter de trotse koploper uit Ede.

Het was dan ook zaak voor DTS om de punten in Ede te houden. Makelijk ging dit zeker niet. Wartburgia werd welliswaar door DTS meteen vast gezet maar kwam er toch ook een aantal keren voetballend goed uit. DTS kreeg de eerste kansen en had de pech dat de bal steeds net niet tussen de palen kwam. Zo ook Anoek Blankespoor die alleen op de keepster afging maar helaas de bal net iets te hard voorzich uit speelde. Toch was het Wartburgia die vlak voor rust de score opende. In de omschakeling kwamen zij over rechts goed door en uit de voorzet scoorde Mariam Ahaddouch de onverwachte tegentreffer.

Met een 0-1 achterstand de rust in gaan was toch wel een tegenvaller aangezien DTS de eerste helft het meeste balbezit en kansen had.

Na rust ging het tempo direct hoger en werd Wartburgia teruggedrongen in haar verdediging.

In de 50ste minuut resulteerde dit al in de gelijkmaker. Danae Dekker, al weken in uitstekende vorm, kwam over links opstomen en kon zowaar het strafschop gebied van Wartburgia binnenlopen. Waar iedereen dacht aan een voorzet schoot zij echter de bal snoeihard in de korte bovenhoek binnen 1-1.

DTS was nu op stoom en raasde door. Een zuiver doelpunt van Willeke Pater werd tot verbazing van alles en iedereen door de grensrechter buitenspel gevlagd. Ook kreeg Anoek Blankespoor een 100% kans door vrij voor het lege doel over te schieten. De keepster van Wartburgia moet veelvuldig in actie komen om schoten van o.a. Joëlle de Bondt en Gera op den Kelder te keren.

Wartburgia kwam er nog sporadisch uit wat bijna tot een nieuwe voorsprong leidde. Uit een hoekschop werd de bal via de bovenkant lat over geschoten en na een foute inspeelbal kwam Wartburgia ook nog een vrij voor het doel. Gelukkig voor DTS werd deze kans gemist en wist keepster Renate Verhoeven even later ook nog een bal uit de kruizing te ranselen. Hiermee was het tegen offensief wel over. DTS wisselde tactisch en met wat omzettingen werd de weg weer gevonden naar het doel van Wartburgia. Dit resulteerde vlak voor tijd tot de verdiende treffer.

Wie anders dan Carolien Filippo slalomde op de achterlijn op onnavolgbare wijze langs 3 verdedigsters en trok de bal terug op de vrijstaande Joëlle de Bondt. Haar schoot werd nog knap gered door de keepster maar de rebound was wederom voor ‘goudhaantje’ Willeke Pater die scoorde 2-1 (86e minuut).

Na 5 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter dan ook eindelijk af en was de ontlading groot. Verdiend was deze zege zeker, DTS bleef, ondanks de tegenslagen, rustig voetballen en naar de opening zoeken. Dit hechte team heeft een enorme ‘drive’ en is bereid voor elkaar te knokken.

Hiermee is DTS Ede nu 5 punten los van naaste concurrent Ter Leede en 6 punten op Saestum en Wartburgia.

Opstelling DTS; Renate Verhoeven, Nikki van Wijk (70 Anne Hendriks), Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Danae Dekker, Anoek Blankespoor (82 Marjolein Hoefsmit), Kirsten Koopmans, Joëlle de Bondt, Daphne van Kruistum, Willeke Pater (90 Seline van den Hoek) en Carolien Filippo.

Wissels: Larissa Libosan, Marjolein Hoefsmit, Seline van den Hoek, Anne Hendriks

Verslag: Peter van der Plas