Voorelkaarinede.nl: Compleet overzicht van Edes welzijnswerk

Foto: Malkander

Stel: je wilt graag meer mensen in de buurt leren kennen. Of je ontvangt overheidsformulieren, maar hebt hulp nodig voor het invullen daarvan. Waar begin je dan? Dagelijks staan honderden mensen voor deze uitdaging.

Ruim honderd Edese organisaties sloegen daarom de handen ineen en ontwikkelden een digitaal platform: www.voorelkaarinede.nl. Mensen die willen meedoen in de gemeente Ede vinden hier uiteenlopende activiteiten en diensten. Ook staan er tientallen vrijwilligersvacatures op de website. Welzijnsorganisatie Malkander coördineerde het project.

Op de website www.voorelkaarinede.nl is alle informatie te vinden rondom welzijnswerk en zorg in Ede; een verzamelnaam voor bijvoorbeeld activiteiten in buurthuizen, vrijwillige ondersteuning thuis, mantelzorgondersteuning, maar ook maatjeswerk en eenmalige klussen. Ruim 100 organisaties in Ede vullen de website met hun activiteiten. Dit varieert van vrijwilligersorganisaties en het Rode Kruis tot kerken en Humanitas.

Hoe werkt het?

Wie op de website voorelkaarinede.nl komt, mag meteen kiezen: zoek je een dienst of juist een activiteit? Van daaruit kom je bij verschillende categorieën, waaronder samen eten, samen bewegen, ontmoeten, creatief of vrijwilligersvacatures. De bezoeker krijgt een compleet overzicht van alle activiteiten en diensten in de gemeente Ede. Overal staat contactinformatie van de organiserende partij bij.

Achtergrond

Malkander kreeg vanuit de nota ‘Kaders voor ontwikkeling vernieuwd welzijn Ede’ de opdracht om niet alleen zelf alle maatschappelijke effecten na te streven, maar ook andere organisaties die welzijnsactiviteiten organiseren in staat te stellen nog succesvoller te worden.

Malkander pakt een regierol om de brede nuldelijn te verbinden en wil samenwerking stimuleren. Malkander gelooft in een samenleving waarin we naar elkaar omkijken, waarin jong en oud kan meedoen en zich kan ontwikkelen in eigen tempo. Vanuit die visie is het plan ontstaan om samen met alle andere Edese organisaties de website voorelkaarinede.nl te ontwikkelen.

Meer informatie

Bezoek de website www.voorelkaarinede.nl voor een overzicht van alle Edese welzijnsorganisaties en hun activiteiten en diensten. Voor meer informatie over Malkander, kijk op www.malkander-ede.nl.

Helen

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen