Start Gezonde Schoollunch

Lunch
Foto: Diego Duarte

Maandag start basisschool de Triangel in Lunteren met het ‘Project Gezonde Schoollunch’. Dit in het kader van een onderzoek door de Wageningen Universiteit en de Vrije Universiteit Amsterdam.

De Triangel doet hier samen met twee andere basisscholen in Nederland aan mee. Het project houdt in dat de school haar leerlingen een half jaar lang een gezonde lunch aanbiedt. De kinderen mogen elke dag kiezen uit een lunchbuffet dat bestaat uit volkorenbrood, gezond beleg, groente, water, melk en karnemelk.

Een paar keer per week is er wat extra’s zoals soep, salade, een eitje of fruit. De onderzoekers willen in kaart brengen wat en hoeveel kinderen gemiddeld eten van een gezonde zelfsmeerlunch. Verder bekijken ze of kinderen na een gezonde lunch ook buiten schooltijd anders gaan eten.

Gezonde scholen in Ede

Wethouder Meijer: “Dit is wat ik wil als wethouder Food en Jeugd: Gezond en bewust eten voor kinderen op school. Op die manier stimuleer je gezonde voeding en maak je kinderen hier gelijk bewust van. Prachtig dat de Triangel meedoet aan dit landelijke onderzoek. Zo leren kinderen naast rekenen en taal ook wat gezonde voeding is. Dat stimuleren wij als gemeente Ede natuurlijk maar al te graag.”

Gemeente Ede is partner binnen dit project en werkt al jaren aan gezond en duurzaam voedselbeleid. Een onderdeel hiervan is structureel voedselonderwijs en een gezonde voedselomgeving op alle basisscholen in Ede. Scholen kunnen ondersteuning aanvragen via de gemeente om hieraan te werken. Een aantal scholen in Ede is al bezig met een Gezonde School-aanpak.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden