Tweede editie van HSP Congres in De Reehorst in Ede

Martina Schneider, initiatiefneemster van het HSP Congres
Martina Schneider, initiatiefneemster van het HSP Congres
Foto: HSP Congres

“Hoogsensitiviteit is een kracht, geen label”

Martina Schneider, initiatiefneemster van het HSP Congres organiseert dit jaar met haar team de tweede editie om de kracht van hoogsensitiviteit verder op de kaart te zetten. Dit keer vindt het plaats op 9 november in Ede bij De Reehorst. Schneider: “Wij geloven dat hoogsensitiviteit een kracht is die méér waarde kan toevoegen aan onze maatschappij. De tijdgeest roept om meer diepgang waar een hoogsensitieve alles van weet.”

Een op de vijf mensen is hoogsensitief. De initiatiefneemster van het HSP Congres zegt: “Uit onderzoek blijkt dat hun ‘diepteverwerking’ intenser is dan bij iemand zonder deze eigenschap. Hoogsensitieve personen hebben een gevoelig zenuwstelsel, waardoor ze bijvoorbeeld geuren, geluiden, licht en sfeer sterker waarnemen.” Ze vervolgt: “Ze hebben als het ware grotere ‘antennes’. Daardoor zijn ze vaak meer bewust van dingen die anderen totaal ontgaan, ze doorzien sneller verbanden, risico’s en mogelijkheden. Dat maakt hen zorgzaam, nauwgezet, voorzichtig, wijs en creatief.?”

Te veel prikkels

Wanneer iemand met zijn hooggevoeligheid (in Nederland synoniem aan hoogsensitiviteit) nog niet goed kan omgaan, kan dit leiden tot veel klachten en nadelen. “Door te veel prikkels en daaruit voortvloeiende overprikkeling kan je een hoop hinder ervaren,” stelt initiatiefneemster Martina Schneider. Voorbeelden zijn (chronische) vermoeidheid of een burn-out. “Als je overprikkeld raakt, kan je makkelijker negatieve energie waarnemen, waardoor je in een vicieuze cirkel kan belanden. De gevolgen zijn groot voor het bedrijfsleven, voor het onderwijs en de zorgsector. Organisaties en bedrijven kunnen daarom hun voordeel doen met de kennis over de kracht van hoogsensitiviteit, mensen beter tot hun recht laten komen en uitval en ziekte voorkomen.”

Kracht van hoogsensitiviteit

HSP Congres 2018 heeft als doelstelling om meer bewustzijn te creëren omtrent de kracht en kwaliteiten van hoogsensitiviteit in het bedrijfsleven, het onderwijs en in de zorg- en welzijnssector. Diverse gerespecteerde sprekers uit de wetenschap, zorg, onderwijs en het bedrijfsleven delen tijdens dit congres hun visie, ervaring en de meest recente onderzoeksresultaten omtrent hoogsensitiviteit met het publiek. “Wij slaan een brug tussen wetenschap en praktijk. We willen HSP uit het hokje halen en opstellen als een eigenschap waarmee je goed kan omgaan en passend kan inzetten.” Schneider besluit: “De aankomende 2018 editie belooft weer een waardevolle bijdrage te leveren aan onze ambitieuze missie.”

Aanmelden kan via HSP Congres: www.hspcongres.nl/aanmelden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen