Onveilige kamerwoningen van arbeidsmigranten dicht

Wethouder Hester Veltman-Kamp
Wethouder Hester Veltman-Kamp
Foto: Ede.nieuws.nl

Maandagavond heeft de Omgevingsdienst een eind gemaakt aan onveilige huisvesting van arbeidsmigranten in een appartementencomplex in Ede Zuid.

In de kelder werden zeven kamers aangetroffen die niet voldoen aan veiligheids- en gezondheidsvoorschriften. “Hier was overduidelijk sprake van een onacceptabele situatie en we hebben dan ook direct ingegrepen”, aldus wethouder Veltman (Handhaving).

“Het ingrijpen van de toezichthouders van Omgevingsdienst De Vallei (ODDV) heeft onmiddellijke gevolgen: de bewoners mogen niet meer het pand in. Ze zijn diezelfde maandagavond door hun werkgever elders ondergebracht” zo licht Veltman toe. “Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan onze lokale economie. Werkgevers en verhuurders hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor veilige en gezonde huisvesting. Daar was in dit geval duidelijk geen sprake van.”

Niet op orde

In het appartementencomplex bleek dat onder andere de vluchtwegen, de rookmelders en de ventilatie niet op orde was. Ook was er te weinig daglicht aanwezig doordat de aanwezige ramen waren geblindeerd. De kamers werden bewoond door 11 arbeidsmigranten, die daar sinds mei 2018 waren gehuisvest.

De ODDV voert het toezicht uit voor de gemeente Ede en werkt ook voor de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel, Wageningen en de provincie Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen