Bewegen op het schoolplein met Rico Verhoeven

Leerlingen van groep 8 bewegen op het schoolplein onder leiding van wereldkampioen Rico Verhoeven
Leerlingen van groep 8 bewegen op het schoolplein onder leiding van wereldkampioen Rico Verhoeven
Foto: Henri Verhoek

Groep 8-leerlingen van de Koepelschool hadden deze week een wel heel bijzondere ervaring. Ze kregen les in bewegen van wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven.  De school heeft afgelopen week meegedaan aan de 10@10 Challenge, in het kader van de Nationale Sportweek, georganiseerd door NOC*NSF.

Rico Verhoeven, ambassadeur van Matrix Fitness riep daarin alle leerlingen in Nederland op om op woensdag 26 september om 10 uur in de ochtend 10 minuten op te staan van hun stoel om samen met hem in beweging te komen op het schoolplein.

Docent groep 8 Henri Verhoeks:: “Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen voldoende bewegen, zowel voor de fysieke als mentale gezondheid van de kinderen. Want bewegen houd je kind niet alleen lichamelijk fit, het doet ook wonderen voor je brein. Je geheugen verbetert en problemen oplossen gaat gemakkelijker, om maar een paar voordelen te noemen. Alles gaat lekkerder als je beweegt. De 10@10 Challenge heeft onze leerlingen laten ervaren hoe leuk bewegen is, zodat ze hopelijk aangezet worden om meer te gaan bewegen.”

Bert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen