Stadsakkers Veenendaal krijgt hulp van Juniorkamer Ede en Veenendaal

Leden van Juniorkamer/ JCI bij de marktkraam met verse groenten, zo van het land
Foto: Veenendaal.nieuws.nl

Zaterdagmorgen hebben de Stadsakkers in Veenendaal hulp gekregen van de Juniorkamer, ook wel JCI genoemd. Aan de Dragonderweg, op de grens van Veenendaal en Ede, verbouwen de Stadsakkers allerlei groenten voor de Voedselbank.

De Juniorkamer, met leden uit Ede en Veenendaal, zorgde voor een onkruidvrij aardappelland en oogstte allerlei groenten zoals courgette, spitskool, broccoli en bonen. Deze verse en onbespoten groenten gingen meteen naar de marktkraam die op het terrein staat en waar inwoners deze groenten konden kopen. Verser kan het bijna niet.

Juniorkamer of JCI is een serviceclub met jonge ondernemende mensen tot 40 jaar. Elk jaar steken zij hun handen uit de mouwen voor goede doelen of stichtingen. ‘We willen met elkaar van betekenis zijn voor de maatschappij en positieve impact creëren. Dit keer hebben we een oproep gedaan aan goede doelen en stichtingen om hun klus te presenteren.

De Stadsakkers heeft deze pitch gewonnen en daarom gingen we bij hen aan de slag. Het fijne van onkruid wieden dat je snel zichtbaar resultaat hebt en samen met de vrijwilligers van de Stadsakkers was het ook een gezellige ochtend. Als afsluiter hebben we een lunch voor ze geregeld, als dank ook voor hun inzet en het prachtige werk wat ze met elkaar verzetten, aldus Karin van Beek, voorzitter JCI Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden