Cas Binnendijk uit Ede geeft een interview via Skype vanuit Lombok in het Jeugdjournaal

Foto: Harold Binnendijk

Op het Indonesische eiland Lombok schudde de aarde de laatst dagen en dat levert veel leed op. De dertienjarige Cas Binnendijk uit Ede is er op vakantie met zijn ouders. En zij zetten er een actie op, woensdagavond om 19.00 uur heeft Cas bij het jeugdjournaal een Skype interview. Dit interview gaat over hun actie om de mensen op Lombok te helpen.

Cas is als lid van Ajax Jonge Schare aangesloten bij de Supportersvereniging Ajax. Hij voetbalt bij DTS Ede en zit op het Pallas College. Momenteel verblijft hij met zijn ouders voor drie weken op Lombok. Hij maakte daar twee grote aardbevingen en een aantal flinke schokken mee. Volgens zijn moeder houdt Cas zich groot, maar is hij logischerwijs behoorlijk onder de indruk.

Toch levert menselijk leed soms lieve verhalen op. Zo ook nu. Cas en zijn ouders verblijven vlakbij een kampong, waar alles is verwoest en waar veel kinderen nu dakloos zijn. Cas zag met eigen ogen het leed, omdat hij met zijn opa een kampong bezocht. Zijn opa verzorgt namelijk voetbaltrainingen voor de kinderen daar.

Cas spreekt natuurlijk de taal niet, maar werd gelijk door de Indonesische kinderen opgenomen. Voetbal is van iedereen. Ook werd Cas aangesproken door een kereltje van zestien jaar, met wie hij het gelijk goed kon vinden.

De moeder van Cas schrijft: “Cas heeft altijd veel Ajaxshirts mee. Hij is hardcore Ajaxfan en is trouw aan al zijn oude tenues. Hij doet er nooit eentje weg. Na de aardbeving begonnen we met het uitzoeken van onze kleren voor volwassenen en kinderen die het nodig hebben.”

“Cas zag een van zijn Ajaxshirts liggen en zei: mam die wil ik geven aan dat jongetje met wie ik heb gevoetbald. Die had al niks meer en nu ook geen huis meer.” Zo gezegd, zo gedaan.

Cas stapte bij zijn opa achterop de scooter en reed terug naar het voetbalveld. Het veld waar ze eerder een balletje trapten was inmiddels veranderd in een opvangkamp vol mensen die niet terug kunnen naar hun huis, geen huis meer hebben of simpelweg niet terug durven.

Het was even zoeken, maar toen zag Cas het jongetje met wie hij eerder zo fijn had gevoetbald. Cas ging op hem af en gaf zijn Ajaxtenue, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Het shirt ging gelijk trots om de schouders. De moeder van Cas is apetrots op haar zoon

Bron: Harold Binnendijk op Lombok

Door de ouders van Cas wordt op het moment een fonds opgericht om de mensen op Lombok te helpen. Als er mee duidelijk is over het fonds, dan kan de redactie van Ede.nieuws.nl meer hierover melden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen