Ede centrum in bloei

Foto: M.Beekhuis

Niet de heide maar Ede Centrum staat sinds vandaag in bloei! Op een tiental locaties in het centrum zijn vrolijke paarse bloemen uit de grond gekomen. Ze kondigen de Heideweek aan, die binnenkort van start gaat.

Wie de grondbloemen nader bestudeert, ziet dat het stickers zijn die op het plaveisel zijn aangebracht. Als je er achteloos voorbijloopt, lijken ze op het eerste oog helemaal niet zo bijzonder. Maar dat verandert als je er dichtbij gaat staan en je camera erop richt. Op de foto is dan een mooie driedimensionale bloem te zien. Als je zelf, je vriend, vriendin of familie in het hart van de bloem gaat staan, kun je een foto maken die een beetje doet denken aan de dansende lelies uit de Efteling. Om het 3D-effect goed te kunnen zien, is het wel belangrijk dat de foto vanuit de juiste invalshoek wordt genomen. Daarom is er bij elke bloem een sticker met het juiste camerastandpunt aangebracht.

Heideweek zit in ons DNA

Stichting Binnenstad management Ede wil met deze sympathieke actie aangeven dat Ede Centrum klaar is voor de Heideweek en haar bezoekers verwelkomt. “De Heideweek hoort bij Ede, het zit in ons DNA”, vindt binnenstad manager Xander Haalboom. “Dat willen de centrumondernemers met deze actie nog eens benadrukken”. De bedoeling is dat de 3D-stickers tot na de Heideweek blijven liggen, maar enigszins onderhevig aan slijtage zijn ze natuurlijk wel. Wie zeker wil zijn van een leuke, originele foto gaat dus zo snel mogelijk een kijkje nemen in het centrum.

Sinds 1935

De Heideweek, dé feestweek in Ede en een van de grootste evenementen in Gelderland, vindt plaats van 17 tot en met 25 augustus. Tijdens de bloeitijd van de heide vinden er verspreid over alle dorpen in de gemeente Ede meer dan 70 evenementen plaats. Op de slotavond op het Kuiperplein treden dit jaar onder anderen Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé op. Op Ede.nieuws.nl kunt u het complete programma van de Heideweek vinden van 2018.

De allereerste Heideweek vond plaats in 1935. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend evenement waar Ede en Edenaren met recht trots op mogen zijn. Niet in de laatste plaats vanwege de inzet van talrijke commissies, buurtverenigingen, sportclubs en vrijwilligers.

Voorafgaand aan de Heideweek vinden in het centrum de Heidemarkten plaats. De komende Heidemarkten zijn op vrijdag 10 en 17 augustus.

Machteld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen