47-jarige Edenaar moet zeven maanden de cel in

Foto: Ede.nieuws.nl

Een man van 47 uit Ede is door de rechter in Arnhem veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan drie voorwaardelijk voor het mishandelen van zijn vrouw en dochters.

Op 13 oktober 2017 ontstond een scheldpartij in de woning van het echtpaar die uiteindelijk in een handgemeen ontaarde.  Daarbij mishandelde de man zijn partner en dochters.

Ook tijden de aanhouding beledigde de man tijdens de voorgeleiding de hulpofficier van justitie.

Op 24 januari mishandelde de man zijn dochter en vriend in het ziekenhuis. Zijn dochter was kort daarvoor bevallen. Ook de moeder van de vriend kreeg een klap en een aantal schoppen te verduren.

De rechtbank stelde tijdens het voorlezen van het vonnis dat zij het de 47-jarige Edenaar kwalijk neemt, dat hij inbreuk maakt op de lichamelijke integriteit van zijn vrouw en kinderen. Kinderen behoren door hun ouders beschermd te worden en in een veilige omgeving op te groeien. De mishandelingen van zowel zijn kinderen als zijn vrouw vonden thuis plaats, bij uitstek een plek die veilig zou moeten zijn.

Bij het opleggen van de straf hield de rechtbank rekening met vergelijkbare zaken. Hierdoor valt de straf lager uit dan de eis van de officier van justitie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen