Talentvolle Afrikaanse MIAGI Youth Orchestra speelt eerbetoon aan Nelson Mandela

MIAGI
Foto: Ede.nieuws.nl

Het Afrikaanse jeugdorkest MIAGI (Music Is a Great Investment) reist op dit moment door Europa. Tijdens dit zomertournee speelt het symfonieorkest van ongeveer 80 jonge talentvolle musici, in de grote concertzalen van Europa waaronder het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Try-out bij Akoesticum
Voorafgaand aan een optreden in het Europees Parlement in Brussel, repeteert het orkest twee dagen bij Akoesticum. Op zondagmiddag 8 juli worden de repetities afgesloten met een try-out. Het MIAGI Youth Orchestra speelt dan onder andere
Rainbow Beats, een eerbetoon aan Nelson Mandela.

Toegang
Voor deze bijzondere try-out kunnen (gratis) kaarten gereserveerd worden via www.akoesticum.org/evenementen/miagi/. Vrijwillige bijdragen gaan naar het Fonds voor Talentontwikkeling van Akoesticum.

Datum: 08 juli, 2018
Locatie: Auditorium Akoesticum
Aanvang: 17:00 (einde verwacht om 18:00)

Programma
MIAGI Youth Orchestra onder leiding van dirigent Duncan Ward
• Bernsteins dynamische ‘jazzconcert’ Prelude, Fugue and Riffs.
• Rainbow Beats, een nieuwe compositie van dirigent Duncan Ward. In dit spectaculaire werk komen Afrikaanse liederen, teksten van Mandela en citaten van Monteverdi samen.

Over Akoesticum
Akoesticum is het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. Samen met organisaties uit binnen en buitenland richt Akoesticum zich op talentontwikkeling voor amateurs en professionals in de podiumkunsten, vaak in combinatie met masterclasses en try-outs voor een breed publiek. Het MIAGI Youth Orchestra (www.miagi.co.za) is daarvan een goed voorbeeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden