Christelijke gymnastiekvereniging DOK houdt haar jaarlijkse springwedstrijd

Foto's door Jojanneke van der Boom.
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 16 juni was het dan zover, de jaarlijkse springwedstrijden van de christelijke gymnastiekvereniging DOK-Ede werden gehouden in sporthal De Peppel te Ede. Ieder jaar is deze wedstrijd weer vaste prik voor de Edese club. Een ontspannen wedstrijd voor iedereen van de vereniging die mee wil doen.

Ruim 300 Dokkers hebben in drie blokken sportief gestreden om het eremetaal. De turners op lange mat, kast/pegasus, minitramp en airtrack, de Raddraaiers op hun eigen toestel het Rhönrad en de trampolinespringers op de trampoline.

Elke keer is het weer fantastisch om die gespannen gezichtjes te zien van de jongste deelnemers. Maar ook de oudere deelnemers ontkwamen niet aan een gezonde wedstrijdspanning. Onder toeziend oog van de juryleden werden alle oefeningen afgewerkt, waarna de telcommissie en de “diploma schrijfcommissie” aan de slag konden om de vele cijfers te berekenen en op te schrijven.


Tussen het 2e en het 3e blok werden de deelnemers het publiek voor de prijsuitreiking eerst nog getrakteerd op een demonstratie van de junior springploeg en daarna van de senior springploeg. Prachtig om te zien en mooi om de reacties van het publiek te horen.

Het springen wordt bij DOK op zeer hoog niveau gedaan. Ook op landelijke wedstrijden draait DOK mee op het hoogste niveau. Op zaterdag 23 juni mogen dan ook veel turners van DOK meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy Rotterdam. Er zullen dan gymnasten van DOK meedoen aan het NK trampolinespringen en aan het NK individueel springen.
Dankzij de vele vrijwilligers kan DOK weer terugkijken op gezellige en leuke wedstrijden.

Foto’s Jojanneke van der Boom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden