TweeVV eindigt het seizoen met overtuigende zeges

De mannen én de vrouwen van TweeVV wonnen hun laatste wedstrijden van het seizoen overtuigend met 4-0, thuis in ’t Riet. Bij de mannen was Volvera uit Arnhem het slachtoffer en bij de vrouwen het team van Woudenberg.

Beide teams zetten met deze overwinningen een kroon op het volleybalwerk van dit seizoen. De vrouwen eindigen op de tweede plaats en gaan zaterdag op voor de promotiewedstrijden in Apeldoorn. De mannen verrasten zaterdag door met 4-0 te winnen van de nummer twee Volvera. Daarmee eindigen ze op een heel knappe derde plek in de promotieklasse.

Krappe selectie

Het mannenteam miste Niels Velthuijs en de geblesseerde Aldo Kranenbarg die als coach optrad. En in de derde set blesseerde Vincent Oostindië zich waarna de reserves op waren. Met deze krappe selectie moest TweeVV het doen en dat lukte wonderwel.

Met hard werken, servicedruk en aanvalsdrift – met Jurjen Landman, John Bos en Casper Kooi en spelverdeler Martijn Drost in de hoofdrol – zetten de mannen de tegenstander flink onder druk. De eerste twee sets waren daardoor verrassend gemakkelijk voor TweeVV. In de derde en vierde set keken de Edenaren even tegen een achterstand aan maar beide keren vochten zij zich terug in de wedstrijd. Het werd 27-25 en 25-18 voor TweeVV.

Vrouwen

Eigenlijk hadden de vrouwen van TweeVV geen kind aan tegenstander Woudenberg. En toch lieten ze hen in de tweede en vierde set heel dichtbij komen. Na de eerste setwinst met 25-14 was het de tegenstander die het initiatief nam en op de winst leek af te stevenen. TweeVV kwam zelfs 12-20 achter. “Dat we dan toch zo’n set winnen op karakter, daar ben ik heel tevreden over”, aldus trainer/coach Peter Spoelstra, “we hebben heel hard gevochten en slim gespeeld zodat we weer aansluiting kregen. Met 25-23 was de set toch voor ons.” De derde ging weer heel gemakkelijk naar TweeVV maar in de laatste set werd het weer even spannend bij 20-22 maar daarna gunden de Edesen de tegenstander geen punt meer.

Programma promotiewedstrijden

De vrouwen spelen zaterdag 28 maart in Omnisport, Apeldoorn om 11.00 en 12.00 uur voor een plek in de promotieklasse.