112

Grote verkeerscontrole afgelopen vrijdagavond op het burgemeester Van Dijkeplein

Controle op van Dijke plein Ede.
Controle op van Dijke plein Ede.
Foto: René Verhulst

De politie hield vrijdagavond vanaf 17.30 uur tot rond 23.30 uur een grote verkeerscontrole in Ede  met daarbij de samenwerking van de belastingdienst.

Er is tijdens de groot opgezette verkeerscontrole op het burgemeester Van Dijkeplein 49 keer proces-verbaal opgemaakt. Ook is er een voertuig voor onderzoek in beslag genomen.

Er werden twee personen aangehouden die mogelijk reden onder invloed van drugs. Een beginnend bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed.

Maar ook de belastingdienst deed ‘goede zaken’ tijdens de controle. Er werd 26 duizend euro aan belastingschuld geïncasseerd en daarnaast werden er nog eens negen auto’s in beslag genomen.

Vier auto’s met een buitenlands kenteken werden geregistreerd. De bestuurders waren geen buitenlanders. Onderzocht wordt of de eigenaren van de voertuigen (voldoende) belasting betalen en hebben betaald.

Van de negen auto’s die de belastingdienst in beslag nam zijn er vijf direct afgevoerd. De eigenaren van vier voertuigen krijgen nog een afgesproken periode de tijd om hun schuld te voldoen. Er zijn 1460 voertuigen door de Belastingdienst gecontroleerd.

Op de rollerbank was de hoogst gemeten van een bromfiets 81 kilometer per uur. Dit betrof een bromfiets met een constructiesnelheid van 40 kilometer per uur.  12 brom of snorfietser moeten hun voertuig weer in de originele staat brengen en door de RDW laten keuren voor dat ze er weer op mogen rijden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen