Woonstede plaatst bijna tweeduizend zonnepanelen

Foto: Ede.nieuws.nl

Woonstede vindt duurzaamheid belangrijk en investeert daarom in energiebesparende maatregelen. Als er nieuwe woningen worden gebouwd gebruiken we duurzame materialen en wanneer er onderhoud wordt gepleegd hebben energiebesparende maatregelen de voorkeur. Woonstede kijkt niet alleen naar de huurprijs, maar naar de totale woonlasten. De woonlasten bestaan voor een groot deel uit energielasten. Met de plaatsing van de 1.689 zonnepanelen geeft Woonstede een extra impuls aan deze besparing.

In de laatste maanden van 2017 plaatste Woonstede 1.689 zonnepanelen op veertien verschillende hoogbouwflats in Ede. In 2018 worden er nog zonnepanelen geplaatst bij andere projecten. Het aantal panelen is afgestemd op het verbruik van de algemene ruimten. De energie die wordt opgewekt, wordt gebruikt voor de lift, de intercom en verlichting in de algemene ruimten zoals entree en galerijverlichting. Hiermee besparen huurders jaarlijks tientallen euro’s op de servicekosten. De zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar.

Bio-energie van Warmtebedrijf Ede

Naast de zonnepanelen sluit Woonstede steeds meer woningen aan op het Warmtenet van Bio-energie centrale Ede. Door gas (deels) te vervangen door groene warmte, vermindert de CO2-uitstoot tot wel 70% per huishouden. Woonstede heeft samen met Warmtebedrijf Ede de ambitie om in 2020 minstens 20.000 gebouwen aan te sluiten. Samen besparen ze dan zo’n 50.000 ton CO2-uitstoot per jaar.

Bekijk ook eens ons filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=YQ76qhqciRQ&feature=youtu.be

Woonstede: Maria Harmsen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden