Kinderen groep 7/8 van Basisschool ’t Startpunt verzorgen een kerstlunch voor ouderen

Foto: Ede.nieuws.nl

Op maandag 18 december verzorgden kinderen van groep 7/8 van Basisschool ’t Startpunt een kerstlunch voor een aantal senioren van Koffieluitjes Indische Buurt.

De weken ervoor waren ze al druk met alle voorbereidingen. Zo werden er werkgroepjes gemaakt en iedereen had een eigen taak. Ze mochten het zelf organiseren, zoals zij dachten wat leuk zou zijn en de werkgroepjes onderling ondersteunden elkaar daar waar nodig. Zo ontstonden er mooie handgemaakte uitnodigingen, werd het menu besproken en het werkgroepje activiteiten had ook een mooie planning voorbereid.

Maandagochtend ging men eerst onder begeleiding boodschappen halen. Bij terugkomst stond het werkgroepje Lunch al te popelen om de lunch klaar te maken. Daar waar ijverig gewerkt werd, waren andere kinderen de klas aan het versieren en werden de tafels mooi aangekleed.

Om 12.30 liepen de senioren binnen en zij werden warm onthaald in de klas. De senioren namen plaats tussen de kinderen waarna er heerlijk samen is gegeten en gekletst. Na de lunch stonden er nog leuke activiteiten gepland. Zo kon men sjoelen, knutselen, mens-erger-je-nieten, rummikubben en djenga spelen.

Onderling werd er van elkaar geleerd en een heuse competitie ontstond. Na de activiteiten was er nog een fotomomentje waarna de senioren weer huiswaarts gingen. Het was een enorm gezellige middag waar iedereen van heeft genoten. Of zoals een van de kinderen zei: ik vind dit zo leuk, ik word hier zo blij van, al die blije gezichten!

Natasja van den Brink

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden