IVN seizoens-wandeling in het Bennekomse Bos onder begeleiding van een gids

Foto: Chris Ouboter

Op zaterdag 10 juni om 14.00 uur is er een wandeling in het Bennekomse Bos onder begeleiding van een gids van het IVN afdeling Ede.

De wandeling start om 14:00 uur bij de slagboom aan het eind van de Hullenbergweg in Bennekom. GPS-coördinaten N 51 59.801, E 5 41.327.

Onder invloed van de draaiing van de aarde om de zon veranderen de daglengte en de invalshoek van de zonnestralen en daarmee de temperaturen. Zo ontstaan de wisselende jaargetijden.

Volgens onze kalender begint de zomer op 21 juni maar de natuur volgt haar eigen ritme.
Door goed waar te nemen is te zien hoe wisselende weersinvloeden zorgen voor klimatologische verschillen en welke invloed dit heeft op het verloop van de levensprocessen in de natuur.
Hoewel bepaalde waarnemingen in een bepaald seizoen het beste zichtbaar zijn, vormen deze  tegelijk onderdeel van de jaarcyclus door het jaar. Door ieder jaargetijde te zien hoe de natuur verandert leren we meer over het ritme van de natuur en ervaren we hoe wij als mens onderdeel zijn van deze zelfde cyclus.

In deze tweede seizoens wandeling kijken we naar de invloed van licht en warmte op de natuur en staan we stil bij de overgang van de lente naar de zomer.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en begint om 14.00 uur bij de slagboom aan de Hullenberglaan in Bennekom. Gids op deze wandeling is Arjen Barten  (0318 430659)

Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag kan het bos hier en daar nat zijn. Laarzen of goede (waterdichte) schoenen zijn aan te raden en neem iets mee om op te zitten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen