Winterwandeling op zondag 8 december

Foto: Natuurcentrum Veluwe

Stappen in de sneeuw of de eerste vorst. Bos en heide lijken in rust, maar na het zien van reeën, een wegrennend zwijn of een scharrelende vos blijkt dat er genoeg valt waar te nemen.

Misschien zijn de pestvogels te gast op de Veluwe, maar ook koperwieken en kramsvogels er komen voor. Samen met de andere lijsterachtigen plukken ze lijsterbessen en krenten van struiken/bomen en plukken ze ook de meidoorns leeg. Als er sneeuw ligt, zijn de sporen van het aanwezige wild en soms van bepaalde vogels goed te “lezen”. Een eekhoorn verraadt zijn aanwezigheid door een vallende dennenkegel of sneeuw uit een boom. De wintertijd is een goede periode om de natuur beter te leren kennen.

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op zondag 8 december.

De wandeling start om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de wandeling aanwezig te zijn. Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Kosten van deze Winterwandeling, inclusief een kop erwtensoep en roggebrood met spek, zijn € 8,50 p.p. voor volwassenen en € 7,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen