Vogelvoederkastjes-/klokken maken bij Natuurcentrum Veluwe in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Vogelvoederkastjes-/klokken kun je tegenwoordig kant en klaar kopen. Dat is het gemakkelijkst. Maar wat is leuker dan zelf een vogelvoederkastje/-klok te maken? Het lijkt moeilijk, maar dat valt reuze mee. Zeker als het maken gebeurt onder deskundige leiding. Met hamer en spijkers aan de slag. Schuren, timmeren en schilderen. Voor jong en oud leuk om te doen en goed voor de vogels.

Stichting Natuurcentrum Veluwe biedt, in samenwerking met Berbar’s Winkeltje, die al ruim 25 jaar workshops voor jong en oud verzorgt, deelnemers de mogelijkheid om zelf een vogelvoederkastje/-klok te maken:

Een mezenkast timmeren workshop voor kinderen

Op zaterdag 5 oktober van 12.30 tot 14.30 uur.

Je krijgt uitleg over verschillende soorten vogelhuizen en dan ga je zelf aan het werk, timmeren en schilderen. Deelnemers gaan naar huis met een echte mezenkast, die je buiten kan ophangen.

Kosten: € 14,00 per persoon

 

Vogel-voederklok maken

Op zaterdag 12 oktober van 12.30 tot 14.30 uur.

Van een terracotta-bloempot maak je een klok met een vetbol eronder. En bovenop de klok komt een eetfestijn voor de vogels.

Kosten: € 12,00 per persoon

 

Een vogelvoederkastje timmeren

Op woensdag 23 oktober van 12.30 tot 14.30 uur.

Je krijgt uitleg over wat vogels zoal eten, daarna ga je timmeren en schilderen. De deelnemers gaan naar huis met een vogelvoederkastje, inclusief een vetbol.

Kosten: € 11,00 per persoon

Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

De workshop wordt georganiseerd bij het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze workshop is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen