Vogelzangexcursie Bennekomse Bos

Foto: Michael de Vries

Op zaterdag 13 april organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een vogelzangexcursie; alweer de derde van dit voorjaar, in Het Bennekomse Bos. Tijdens de wandeling wordt het Heitje, dat voor veel Bennekommers een geliefd plekje is, niet overgeslagen. De sfeer daar is altijd weer een verrassing: bedauwde spinnenwebben in de struikheide, statige Jeneverbesstruiken, soms door flarden ochtendnevel omhuld en dan de eerste voorzichtige zonnestralen…

Zelfs zonder vogels is een ochtendwandeling vaak al de moeite waard. Maar het voorjaar is natuurlijk pas echt compleet met de zang van de vogels erbij.

De lente is inmiddels in volle gang. Naast de vogels die hier het hele jaar zijn (zoals de merel, roodborst, winterkoning, vink, boomklever, boomkruiper en grote bonte specht) arriveren op dit moment steeds meer vogels vanuit het warmere zuiden. Het vrolijke geluid van de tjiftjaf is het eerste teken dat de lente echt is begonnen. Dit wordt al snel gevolgd door het melancholieke liedje van zijn neef, de fitis. En misschien laat de eerste zwartkop zich horen.

De ochtendwandelingen in Het Bennekomse Bos zijn heel geschikt voor beginnende vogelaars.

De herkenning op basis van het geluid staat centraal, maar een verrekijker kan zeker handig zijn wanneer vogels zich ook willen laten bekijken.

Start om 6.00 uur vanaf de slagboom aan het eind van de Hullenberglaan, nabij het koepeltje. (GPS-coördinaten 51 59 48.2 E 5 41 20.1.) De duur van de wandeling is ca. 2,5 uur. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen. Deelname is geheel gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

De gidsen zijn Hans Westendorp (tel 0318 – 418465) en Rik Nagtegaal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden